Recept na Burské hvězdičky

přidal(a) Iveta Kotalová
datum: 6. Prosinec 2012
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Vánoce
Burské hvězdičky

Ingredience pro recept

150 g tuku Olma
150 g moučkového cukru
3 ksvejce
170 ghrubé mouky
40 g mletých nesolených buráků
30 gnastrouhané čokolády
3 lžícerumu
Cukroví s burskými oříšky

Změklý tuk utřeme s cukrem do pěny a po jedno zašleháme vejce. Nakonec vmícháme prosátou mouku, oříšky a čokoládu. Obdélníkovou formu s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Rozetřeme do ní těsto a vršek uhladíme. Pečeme 25 minut při 175st.C a necháme částečně vychladit ve formě. Plát těsta vyklopíme na mřížku a korpus pokapeme rumem. Po vychladnutí z něj vykrájíme hvězdičky. Ozdobíme rumovou polevou a necháme zaschnout.

 




Potěšte dárkem přímo od partnera maminčiných receptů:

Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Ořechové úlky

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Nepečené cukroví s ořechy
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Vánoce
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    19. Listopad 2012
  • Kokosové kuličky

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Nepečené cukroví
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Vánoce
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    24. Listopad 2012
  • Kokosové kuličky I.

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Nepečené cukroví s kokosem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Vánoce
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    24. Listopad 2012